Theatre De Kazematten

Door een duidelijke en klare planopbouw werd er gestreefd naar een theater die zowel voor het publiek als voor de gebruiker (artistieke en zakelijke leiding, theatermakers en theatertechnieker) de maximale functionaliteit met zich meedraagt.  


Voor het publiek situeert zich dit op het vlak van de leesbaarheid van de ruimtes, de sfeer van ruimtes (bv. foyer  en inkom) en het comfort in de theaterzaal (akoestisch, zichtlijnen, …)


Voor de gebruikers situeert zich dit op het vlak van het gebruiksgemak (ergonomie van de lichtbruggen, beperking van het zaalpersoneel), de duidelijkheid omtrent de publieke/semi-publieke/private delen, de mogelijkheid tot het isoleren van verschillende delen van het gebouw bij receptieve activiteiten, het werken in optimale omstandigheden (maximaal contact van werkruimtes en repetitieruimtes met natuurlijk licht) en het creëren in een inspirerende architecturale en scenografische omgeving met substantiële verwijzingen naar het bestaande historisch en industrieel gebouw.


Het ontwerp krijgt zijn unieke accenten door onder ander het concept van de ‘Poetic Heartbeat Wall’, het gelaagde gevelconcept en het gerecupereerde industriële kleurenpallet. 


Zin om deel uit te maken van ons berekend creatief team?
Meer info? klik hier.