House PB

Een bestaande woning met typische kustarchitectuur is uitgebreid met een moderne sokkel van aluminium en glas. De grootste uitdaging lag in het vinden van een evenwicht tussen de bestaande architectuur en de nieuwe uitbreiding. Dit evenwicht komt voornamelijk voort uit het contrast tussen oud en nieuw. De oorspronkelijke woning, die weinig natuurlijk licht binnenlaat, is door de toevoeging van het nieuwe volume opengebroken en verlicht.

Het langgerekte grondplan is verder uitgebreid met een carport aan de ene zijde en een extra leefruimte aan de andere zijde. Hierdoor krijgt het hoekperceel een duidelijke lay-out en markeert het gebouw de grens tussen privaat en semi-publiek, met de luifel als verbindend element.

De buitenruimte, inclusief de tuin en het zwembad, wordt een inherent onderdeel van het zicht vanuit de woning. Dit contrast is ook terug te vinden in de materialisatie van het interieur, waar gladde, strakke materialen worden gecombineerd met ruwe, natuurlijke elementen. Licht en donker worden op harmonieuze wijze gecombineerd, wat de woning tot een aangename oase maakt. Hier kunnen bewoners hun eigen wereld beleven, waar werken, wonen en ontspannen in synergie naast elkaar bestaan.


photos by www.jurgendewitte.be