House VG

Een parel uit de belle epoque

luum architects verbouwde het historisch monument uit de belle epoque tijd tot een leefbare woning. Het ontwerpteam hield daarbij rekening met tal van oorspronkelijke bouwelementen en kwam zo tot een evenwichtige interieurvormgeving. Door het openwerken van de gevel kreeg de woning zijn oude glans terug. De interieurarchitecten hielden de balans in evenwicht tussen koude en warme materialen. 

Vandecasteele en Vanhooren Architectenbureau zet een grote stap. Voortaan zullen wij luum architects heten. Onze zeer open, persoonlijke en gepassioneerde aanpak zal ook in de toekomst ons kenmerk blijven. Nieuw is dat we ons ontwerpbureau onderverdelen in afzonderlijke werkstructuren. Er is de tak luum interior, die zich nog sterker zal toeleggen op het gebied van volledige interieurafwerkingen, design, meubelontwerp en totaalprojecten.

Belangrijke nieuwkomer is luum lab, een onderzoekscel die zich toespitst op onderzoek binnen architectuur, stedenbouw, herbestemming, renovatie, inbreiding, design, ...

luum lab wordt een platform waar architectuur het middelpunt vormt van overlappende disciplines. Wil je meer weten, klik hier.