Collective housing Leanderhof

De leefruimtes van het bouwblok ‘Glacerie’ worden maximaal op het park gericht, waarbij de aangrenzende ruime terrassen uitgeven op het zuidwesten.  Door de vormgeving (doorlopende borstwering accentueren de horizontaliteit) toont dit gebouw zich als één gevel naar het park.  De uitsparingen in de terrassen zorgen voor de nodige privacy.  

Het gebouw wordt op een sokkel van 95cm geplaatst (door half-ondergrondse parking). Aan de straatzijde zorgt dit voor de nodige privacy van de aanwezige slaapkamers op het gelijkvloers.  Aan de parkzijde wordt het park hier opgetrokken zodat het gelijkvloers naadloos aansluit op het park. Hierdoor krijgt het park een interactie met de gebouwen.

Voor het appartementsgebouw ‘Trialde’ wordt gekozen voor een indeling met doorzon-appartementen. De appartementen worden bediend door een gaanderij.  Deze gaanderij kan door zijn gunstige oriëntatie (zuidoost) ook als nuttige buitenruimte gebruikt worden en dus niet enkel als circulatie.  De vides die hierin werden voorzien geven deze gaanderij extra licht en lucht. De terrassen en de leefruimtes worden maximaal op het park gericht. De terrassen hebben een zuidwest oriëntatie. Door te kiezen voor uitpandige terrassen wordt gestreefd naar een maximale bezonning in de leefruimte en een beleving van het park.


KEY DATA

locatie

Zwevegem, Bekaertsite

klant

CAAAP 

in samenwerking met

BURO II (masterplan), Studio Basta (landschapsontwerp)

status

2022 opgeleverd

BVO

Trialde  3.025m², Glacerie 3.995m² 

units

Trialde  21 budgetappartementen, Glacerie 27 appartementen, met ondergrondse parkeergarage, totaal 48 units